HTML

blog leírása

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) dominánsan öröklődő inzulin receptor betegség. A leggyakoribb női endokrin zavar, a nők 10%-át is érinti. Nálam 25 évesen diagnosztizálták a betegséget, és most küzdök ellene.

Hirdetés

 
 
banner_160x600_gyerek_mlm_endre.jpg
 
mlmdiszkont
 
Alapvető élelmiszerek és háztartási cikkek egy helyen, multik árai alatt. Nálunk nem csak spórolsz, hanem keresel is!
Nagy ritkán, talán összesen kétszer-háromszor életed során találkozhatsz egy lehetőséggel, ami jelentősen megváltoztathatja az életed. Ezek a lehetőségek általában szoros kapcsolatban vannak valamilyen alapvető technológiai, politikai, társadalmi vagy gazdasági változással.
Mi a feladat? Vásárold meg itt olcsóbban, amit amúgy is megvennél az áruházakban, mutasd meg ezt ismerőseidnek is, majd kompenzációs tervünknek köszönhetően keress komoly mellékkeresetet, vagy érd el az anyagi függetlenséget. 

Ez ennyire egyszerű lenne? Tekintsd meg prezentációnkat online, vagy élő előadásainkon, és győződj meg róla magad!

Ha regisztrálni szeretnél, azt ezen a linken megteheted:

Utolsó kommentek

  • Lili Ábrahám: @Idna: Nekem is PCOS betegségem volt. Nekem a Mens Mentisben segítettek, azóta jól érzem magam. Sp... (2015.03.13. 11:11) A PCOS kezelése
  • seahorse99: @seahorse99: Ja,és akkor még nem is beszéltem arról,h sok nőgyógyász érdekeivel egyenesen ellentét... (2012.05.29. 17:10) A PCOS kezelése
  • seahorse99: Sziasztok! Én március vége óta tudom,h inzulinrezisztens vagyok. Június végén megyek vissza az orv... (2012.05.29. 17:01) A PCOS kezelése
  • Munyi cica: Sziasztok! Nekem soha nem volt PCO-m, de ismerek egy étrendet, jó szívvel ajánlom mindenkinek, olv... (2011.04.10. 21:27) ezek az elemek, határozzák meg az élelmiszerek GI értékét.
  • Mária, Anna: Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy a kezeltek közül ki járt már eredménnyel? Köszönöm (2011.04.10. 00:28) A PCOS kezelése
  • Utolsó 20

források

www.pco-szindroma.hu
www.vitalitas.hu
www.fogyokurak.hu
www.origo.hu
www.mezvirag.hu
www.femina.hu
www.macosz.hu
www.hazipatika.com
www.lombikbaba.hu
www.informed.hu

ezek az elemek, határozzák meg az élelmiszerek GI értékét.

2008.01.15. 11:49 mandorla

Szükséges ismerni a táplálékok szénhidrát-, zsír-, rost-, keményítőtartalmát, illetve hogy milyen cukrot, milyen savas összetevőket tartalmaz.

Rostok: minél magasabb egy táplálék rosttartalma, annál tovább tart a megemésztése, ezért ezeknek alacsony a GI-je.

Cukrok: a négy típusú cukor közül a glükózban gazdag élelmiszereknek magas, a szacharózban gazdag élelmiszereknek közepes, a fruktózt vagy laktózt tartalmazó élelmiszereknek alacsony a GI-je.

Sav: minél magasabb egy táplálék savtartalma (citromsav, tejsav, ecetfélék), annál lassabban halad át a táplálék a szervezetben, így ezeknek alacsony a GI-jük.

Szénhidrát: ha alacsonyabb az étel szénhidráttartalma és magasabb a fehérjetartalma, akkor alacsony a GI.

Keményítő: minél "finomabban" van feldolgozva egy nyersanyag, élelmiszer, annál könnyebben emészthető, tehát magas a GI-je.

Zsír: minél gazdagabb egészséges zsírokban (egyszeresen-többszörösen telítetlen zsírok), annál alacsonyabb a GI-értéke.

Kenyér, gabonafélék: minél több rost van benne, minél durvábbra van őrölve a liszt, annál alacsonyabb a GI.

Tésztafélék: a durumlisztből készült tészták sok fehérjét tartalmaznak, amely lassítja az emésztést, GI-értékük alacsonyabb, mint a fehérlisztből készült tésztáknak.

Burgonyafélék: magas keményítőtartalmuk miatt magas a GI-értékük is.

Rizs: a rizsféléknek általában magas a GI-értékük, mivel a bennük lévő keményítő nem bomlik le könnyen.

Édességek, nasik: a hiedelmekkel ellentétben egy kevés csokoládé (táblás, nem nugátos stb.) belefér az alacsony GI-étrendbe, mivel a csokoládénak magas a zsírtartalma, sok szacharózt tartalmaz, melyek lassabban bomlanak le, rengeteg antioxidánst tartalmaznak. A puffasztott rizsben a keményítőrészecskék könnyen lebomlanak, míg a pattogatott kukoricával ugyanaz a helyzet, tehát magas a GI-jük.

Zöldségek-, gyümölcsfélék: alacsony GI-jű táplálékok, mivel sav-, rosttartalmuk magas. A gyümölcsök általában három (fruktóz, szacharóz, glükóz) cukorkeveréket tartalmaznak. Minél magasabb egy gyümölcs fruktóz tartalma, annál alacsonyabb a GI-értéke. Kivételt képeznek a feldolgozott (mélyhűtött, szörpök, gyümölcslé) gyümölcsök, mert a feldolgozás során a rostszálak fellazulnak, ezért könnyebben emészthetővé válnak, emelkedik a GI-értékük. A zöldségek kiválasztásánál kerülendők a magas keményítő tartalmúak, mert minél magasabb a keményítőtartalmuk, annál magasabb a GI-jük is. Főzés során is változik a zöldségek GI-értéke, de nem kiemelkedően, sőt bizonyos zöldségfélék főzve táplálóbbak, mert főzés során a sejtfalak fellazulnak, így könnyebben jutunk az értékes tápanyagokhoz.

Tejtermékek: a tejtermékek is az alacsony GI-jű ételekhez tartoznak, mivel a bennük található laktóz glükózzá alakul, amely tovább tartózkodik a gyomorban.

Magvak, diók: alacsony GI-be való besorolását a fehérjék és zsírok kombinációja határozza meg. Értékes tápanyagokat tartalmaznak.

Italok: a kávé koffeintartalma növeli a szervezetünk által kiválasztott inzulin mennyiségét, tehát magas a GI-értéke. Az italok esetében minél több a hozzáadott adalékanyag, annál magasabb a GI-érték.

1 komment

Címkék: diéta

A bejegyzés trackback címe:

https://pcos.blog.hu/api/trackback/id/tr86298170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Munyi cica 2011.04.10. 21:27:07

Sziasztok!
Nekem soha nem volt PCO-m, de ismerek egy étrendet, jó szívvel ajánlom mindenkinek, olvasgassatok róla, hamarosan megjelenik egy könyv is, abban is lesz erről szó:
www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-taplalkozas-civilizacios-betegsegek.htm

Próbáljátok ki, szerintem fog használni. Sok sikert!