HTML

blog leírása

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) dominánsan öröklődő inzulin receptor betegség. A leggyakoribb női endokrin zavar, a nők 10%-át is érinti. Nálam 25 évesen diagnosztizálták a betegséget, és most küzdök ellene.

Hirdetés

 
 
banner_160x600_gyerek_mlm_endre.jpg
 
mlmdiszkont
 
Alapvető élelmiszerek és háztartási cikkek egy helyen, multik árai alatt. Nálunk nem csak spórolsz, hanem keresel is!
Nagy ritkán, talán összesen kétszer-háromszor életed során találkozhatsz egy lehetőséggel, ami jelentősen megváltoztathatja az életed. Ezek a lehetőségek általában szoros kapcsolatban vannak valamilyen alapvető technológiai, politikai, társadalmi vagy gazdasági változással.
Mi a feladat? Vásárold meg itt olcsóbban, amit amúgy is megvennél az áruházakban, mutasd meg ezt ismerőseidnek is, majd kompenzációs tervünknek köszönhetően keress komoly mellékkeresetet, vagy érd el az anyagi függetlenséget. 

Ez ennyire egyszerű lenne? Tekintsd meg prezentációnkat online, vagy élő előadásainkon, és győződj meg róla magad!

Ha regisztrálni szeretnél, azt ezen a linken megteheted:

Utolsó kommentek

  • Lili Ábrahám: @Idna: Nekem is PCOS betegségem volt. Nekem a Mens Mentisben segítettek, azóta jól érzem magam. Sp... (2015.03.13. 11:11) A PCOS kezelése
  • seahorse99: @seahorse99: Ja,és akkor még nem is beszéltem arról,h sok nőgyógyász érdekeivel egyenesen ellentét... (2012.05.29. 17:10) A PCOS kezelése
  • seahorse99: Sziasztok! Én március vége óta tudom,h inzulinrezisztens vagyok. Június végén megyek vissza az orv... (2012.05.29. 17:01) A PCOS kezelése
  • Munyi cica: Sziasztok! Nekem soha nem volt PCO-m, de ismerek egy étrendet, jó szívvel ajánlom mindenkinek, olv... (2011.04.10. 21:27) ezek az elemek, határozzák meg az élelmiszerek GI értékét.
  • Mária, Anna: Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy a kezeltek közül ki járt már eredménnyel? Köszönöm (2011.04.10. 00:28) A PCOS kezelése
  • Utolsó 20

források

www.pco-szindroma.hu
www.vitalitas.hu
www.fogyokurak.hu
www.origo.hu
www.mezvirag.hu
www.femina.hu
www.macosz.hu
www.hazipatika.com
www.lombikbaba.hu
www.informed.hu

Gyógynövények PCOS-ra

2008.01.22. 12:34 mandorla

Barátcserje (latin: Vitex Agnus Castus, angol: Chastetree berry, vitex)
 
A növény termését Európában évszázadok óta alkalmazzák nõi hormonális problémák orvoslására. Hagyományosan rendszertelen menstruáció kezelésére, a normális menstruációs ciklus visszaállítására és termékenységi problémákra alkalmazták a gyógynövényt, manapság emellett a premenstruációs szindróma (PMS) kellemetlen tüneteinek enyhítésére is ajánlják.
Mivel a PCOS egyik meghatározó tünete az ovuláció elmaradása és ebbõl adódóan menstruációs zavarok, a barátcserje hatékony szer lehet a betegség kezelésében.
Laboratóriumi kutatások nem történtek a gyógynövény PCOS-ra gyakorolt hatásának mechanizmusával kapcsolatban, azonban a betegek csoportjaival végzett klinikai kísérletek és tapasztalatok egyértelmûen pozitívak a gyógynövény hatékonyságát illetõen.
A tapasztalatok szerint a gyógynövény hatására a menstruációs zavarral küzdõ nõk jelentõs részében a menstruáció rendszeressé vált, a ciklus második felében a progeszteron szint emelkedett, valamint, a PCOS-ben szintén gyakran elõforduló, emelkedett prolaktin szint csökkent.
A növény hatóanyaga nem tartalmaz hormonokat, feltételezések szerint hatását az agyalapi mirigy mûködésére gyakorolt hatásán keresztül fejti ki, az LH hormon termelését szabályozva.

Amerikai törpepálma (latin: Serenoa Repens, angol: Saw Palmetto)

A pálma gyümölcsét prosztata problémákra már az amerikai indiánok is fogyasztották, és napjainkban is széles körben alkalmazzák ezt a gyógynövényt. A gyógyhatású készítmény a növény szárított gyümölcsébõl készül. A gyógynövény alkalmazása általánosan elterjedt a prosztataproblémák, jóindulatú prosztata megnagyobbodás esetén, mellyel kapcsolatban számos kutatást végeztek, és jótékony hatása bizonyított.  A jóindulatú prosztata nagyobbodás kiváltója gyakran a szervezetben megtalálható tesztoszteron származék, a dihydrotestosteron (DHT), melynek emelkedett szintje a PCOS-ban szenvedõ nõk jelentõs részére is jellemzõ. A megemelkedett tesztoszteron és DHT szint váltja ki a PCOS egyes gyakori tüneteit is, az aknét, a túlzott szõrnövekedést és férfias típusú hajhullást. A hormon szintjének csökkenése hatására javulnak a PCOS kellemetlen tünetei, az akne, a túlzott szõrnövekedés és a hajhullás.
Bár a növény hatásmechanizmusa pontosan nem ismert, laboratóriumi kísérletek azt igazolják, a szervezetben a tesztoszteron szintet, DHT szintet csökkentõ és gyulladáscsökkentõ hatással rendelkezik.  

Kecskeruta (latin: galega officinalis, angol: goat’s rue)
 
A jelenlegi ismerek szerint a PCOS betegek jelentõs részében a PCOS lehetséges kiváltója az inzulin rezisztencia. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a PCOS betegek jelentõs részénél javulást lehet elérni a korábban kizárólag cukorbetegeknél használt metformin gyógyszerrel, mely gyógyszer a szervezet inzulin érzékenységét növeli.
A kecskeruta fûbõl készített teát a 2-es típusú cukorbetegségben eredményesen alkalmazzák a vércukorszint csökkentésére, emellett a gyógynövény antibakteriális hatása is ismert. A gyógynövény cukorbetegekre kifejtett hatásával kapcsolatban számos kutatást végeztek, mely szerint hatásossága bizonyított.
A kecskeruta fû kutatások szerint galegin nevû kémiai anyagot tartalmaz, ennek az anyagnak köszönhetõ a gyógynövénynek a cukorbetegség kezelésében tapasztalt különleges képessége. A galegin kémiailag nagyon hasonlít egy másik, a cukorbetegség kezelésére laboratóriumban kifejlesztett anyagra, a guanidine-re, mely többféle gyógyszer, például a metformin alapanyaga is. Lényeges különbség azonban a kecskerutában megtalálható anyag és a laboratóriumban kifejlesztett készítmény között, hogy a gyógynövénynek gyakorlatilag nincs mellékhatása, míg a guanidin hatóanyagot tartalmazó gyógyszer szedése számos kellemetlen mellékhatással rendelkezik.
A gyógynövény hatásmechanizmusa pontosan nem ismert, de tudományos kísérletek azt támasztják alá, hogy a szervezet sejtjeinek inzulin érzékenységét növeli, és ezáltal képes a vércukorszintet csökkenteni.
A kecskeruta fûnek a PCOS-re gyakorolt hatásával összefüggésben kutatások ezidáig nem történtek (eddig kizárólag cukorbetegséggel összefüggésben vizsgálták a gyógynövényt), azonban feltételezhetõ, hogy azon PCOS betegek csoportjánál, akiknél a metformin gyógyszer hatékonynak bizonyul, a kecskeruta fû szintén hatékony gyógynövény lehet az inzulin érzékenység fokozásán keresztül.

1 komment

Címkék: alternatív módszerek

A bejegyzés trackback címe:

https://pcos.blog.hu/api/trackback/id/tr74307091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valentina83 2009.03.20. 15:22:47

Én csak ennyit írok!
Megéri megnézni: www.tisztitotampon.hupont.hu
süti beállítások módosítása